Til den uerfarne rytter​

​Vores rolige heste

Tritla (betyder lille bølge eller små trippende skridt) 21 år:

(Vi er ikke sikre på om Tritla kommer mere med på tur eller om hun skal pensioneres , hun holder pause pt.) Hun er lidt af en matrone der gerne spærrer  vejen hvis andre forsøger at overhale og alle hestene har stor respekt for hendes bagparron. Jo mindre rytteren kræver jo mindre energi bruger hun og jo langsommere tøffer hun afsted. For pludselig at komme i tanke om at der er plads til at overhale, så tølter  hun glad forbi.

​Her handler tempoet om rytterens lederskab.

Lukka (betyder lykke) 21 år:

​Hun er levende og bevægelig, men sikker og stabil og lydhør for rytterens signaler. Hun kan finde på at trave hvis man ikke støtter hende lidt i tølten. Ligger hun bagerest kan hun godt gå meget langsomt og ligge 20 meter bag os andre, men kommer hun op i flokken bliver hun mere frisk og villig og ligger hun på siden af guiden kommer der liv i kludene.
​Også her handler det om rytterens lederskab.

​Lucas (helgennavn) 19 år:

Han tølter fint i alle tempi. Han puster og stønner højlydt og udnytter gerne rytterens usikkerhed til at tøffe lidt langsommere. Han er madglad og "springer helst over hvor gærdet er lavest". Han er følsom for schenklerne og kræver en rolig rytter der ikke ryster af nervøsitet da han kan blive lidt usikker på om der er noget at være bange for. han er en glad og behagelig hest

Fengur ( betyder den udødelige) er 21 år:

Han tølter det meste af turen og tager gerne en lille galop når det går for stærkt i tølt eller når det går op ad bakke. Han er meget glad for mad og snacker gerne lidt skov og græs på turen. Han er meget stabil til både den erfarne og til begynderen.


Sleipnir (Odins hest) 14 år:

Han er en stor grå basse med meget tølt og pas, han er far til 6 men blev kastreret fordi han blev for ensom i sin hingste tilværelse. Han er en rolig fyr der gerne snacker af skoven og går han bagerst i gruppen går det meget langsomt, indtil vi er på vej hjem og ørene kommer frem og han lusker op i flokken.

Sölvi (betyder søkonge) 26 år:

En stor sortbrun bamse, han er naturtølter altid frisk og glad, han siger sjove lyde under hele turen, han gør altid sit bedste og følger lige i halen på hesten foran, han er meget stabil og har båret på mennesker med alle slagt problematikker. Rytterens Max vægt 70 kg.

Klar til at begynde på en magisk tur på hesteryg?

Så book en tid til Møn Islændercenter. Udfyld formularen her på siden, og vi vender hurtigst muligt tilbage.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

★★★★★

Dorthe Jakobsen

"Fantastisk sted med de skønneste islændere. Mulighed for begyndere og øvede og komme ud og se den smukkeste natur ved Møns Klint."

★★★★★

Lene Hall

"Dejligt sted med fantastiske udsigter og meget søde heste. Vi havde en skøn tur ud gennem skoven og langs klinten. Det skal helt sikkert gentages 😊"

★★★★★

Louise Jørgensen

"Fed oplevelse og lidt for hele familien havde 4 børn med derop der aldrig havde siddet på en hest de fik en hyggelig træk tur og en dejlig tur ude ved klinten til de voksne"

Møn Islændercenter

Moenavej 7, Sømark
4791 Borre

Find vej

CVR: 35837159 


​​Tlf.: 55 81 28 10 - Fastnet, ingen SMS'er

E-mail: moen-ishest@mail.dk

mobilepay  MobilePay:

Vores Facebookside