Til den uerfarne rytter

Vores rolige heste


Sölvi (betyder søkonge) 22 år:

En stor sortbrun bamse, han er naturtølter og kan være rolig og langsom eller frisk og glad alt efter rytteren, han siger sjove lyde under hele turen,  han gør altid sit bedste og følger lige i halen på hesten foran, han er meget stabil og har båret på mennesker med alle slagt problematikker.

Desværre har han haft en seneskade på det ene bagben og har stået stille og  han kommer kun langsomt i brug igen, og har en Max vægt 60-70

 

Ganti (betyder hofnar eller spilopmager) 24 år:

"Onkel-Morfar", han tøffer hyggeligt med i det tempo der bliver lagt af de andre, har en god galop og stor trav, hans tølt og grissepas er blød og han er erfaren, rolig og  tillidsfuld, så vi bruger ham ofte til børn og uerfarne turdeltagere, der elsker ham og ønsker at smugle ham med hjem i bagagerummet.

 

Lukka (betyder lykke) 17 år:

Hun er levende og bevægelig, men sikker og stabil og lydhør for rytterens signaler. Hun kan finde på at trave hvis man ikke støtter hende lidt i tølten. Ligger hun bagerest kan hun godt gå meget langsomt og ligge 20 meter bag os andre, men kommer hun op i flokken bliver hun frisk og villig og ligger hun på siden af guiden kommer der liv i kludene.

Det handler om rytterens lederskab.

 

Tritla (betyder lille bølge eller små trippende skridt) 17 år:

Hun er lidt af en tante og spærrer gerne vejen hvis man vil forsøge at overhale hende og alle hestene har stor respekt for hendes bagparron. Hun er søster til Lukka og laver samme nummer med tempoet, jo mindre rytteren kræver jo mindre energi bruger hun og jo langsommere tøffer hun afsted. For pludselig at komme i tanke om at vi nok er på vej hjem, og så suser hun frisk derudaf.

Også her handler tempoet om rytterens lederskab.


Fengur ( betyder den udødelige) er 17 år:

Han tølter det meste af turen og tager gerne en lille galop når det går for stærkt i tølt eller når det går op ad bakke. Han er meget glad for mad og snacker gerne lidt skov og græs på turen. Han er meget stabil til både den erfarne og til begynderen.

Han er lidt skeptisk ved for meget "nusseri" omkring hovedet når vi står ved bommen. Han er importeret fra Island og har et par kedelige oplevelser med i bagagen, så han bliver hurtigt skeptisk hvis vi fumler med fluemiddel eller vandspand og svamp.

 

Sleipnir (Odins hest) 10 år:

Han er en stor og let overvægtig grå basse med meget tølt og pas, han er far til alle føllene, men blev kastreret  fordi han blev for ensom i sin hingste tilværelse. Der er megen vilje, men også mod og kraft. han har en rolig galop men gør sit bedste for at følge med. han kan ikke lide hvis man har for stramme tøjler meget nem at styre fra sadlen.Lucas (helgennavn) 15 år:

Han tølter fint i alle tempi og er følsom for hjælperene, han puster og stønner højlydt og udnytter gerne rytterens usikkerhed til at tøffe lidt langsommere. Vi har fået ham undersøgt i alle ender og kanter uden at finde nogen årsag til hans stønnen. Han er madglad og "springer helst over hvor gærdet er lavest".

Han er følsom for schenklerne og kræver en rolig rytter der ikke ryster af nervøsitet da han bliver lidt usikker på om der er noget at være bange for. han er en glad og behagelig hest

Til forsiden
Find os på facebook
Møn Islændercenter • Moenavej 7, Sømark, 4791 Borre • Tlf.: 55 81 28 10 • E-mail: moen-ishest@mail.dk